روش ساخت و شکل ظاهری تابلو ها با توجه به نوع و کاربرد تابلو متفاوت است. مثلا برای برای معرفی یک برند و تبلیغ آن یک یا چند حروف که معرف و نماد آن برند تجاری است را در فونت و اندازه ای که به راحتی قابل خواندن باشد، تهیه می کنند. طرح و ایده ساخت تابلو چلنیوم نیازمند دقت بسیار است؛ چرا که تابلو و اسمی که در تابلو قرار می گیرد باید کسب و کار برند را به خوبی معرفی کند و مشتری با دیدن آن متوجه شود که در آن فروشگاه یا شرکت چه محصولاتی ارائه می شود. بسته به کاربرد تابلو، انواع مختلفی از تابلو چلنیوم وجود دارد در این مقاله به بررسی مراحل کلی ساخت تابلو چلنیوم پرداخته شده است.
مراحل ساخت تابلو چلنیوم
نخستین کار در ساخت تابلو چلنیوم اندازه گیری است. سازنده باید با توجه به محل نصب، اندازه مناسب تابلو را تعیین کند. در مرحله بعد ظاهر تابلو طراحی می شود. از نرم افزار های اتوکد، تری دی مکس، کرل به منظور طراحی حروف و تعیین فونت و اندازه و ضخامت آن ها و… استفاده می شود.
پس از آماده کردن طرح، آن را بر روی یک لایه پلکسی لیزر می کنند. حالا که طرح نهایی آماده شده است، به وسیله دستگاه های برش لیزری، حروف را برش می دهند. سپس سازنده حروف را بر روی میز کار فیکس می کند.
مرحله بعدی انتخاب لبه و رویه مناسب برای حروف تابلوسازی است. بعد از مونتاژ آن ها، نوبت به نورپردازی می رسد. لامپ های SMD به صورت موازی یا متوالی به هم متصل هستند و بسته به طرح تابلو، در حروف به کار برده می شود.
بعد از آماده شدن حروف، زیرساز آماده می شود. معمولا از صفحه های PVC به عنوان زیرساز انتخاب می شود اما می توان بسته به نظر مشتری از صفحه های کامپوزیت، شیشه، سنگ و… استفاده کرد.
در نهایت تابلو به کمک پیچ ها یا پرچ در جای خود قرار میگیرد و ثابت می شود.
باید توجه داشت که انتخاب مناسب رنگ ها و استفاده درست از نورپردازی در جلب نظر مشتریان بسیار تاثیر گذار است به همین دلیل می توان گفت که مهمترین مرحله در ساخت تابلو چلنیوم، انتخاب طرح حروف در رنگ و فونت مناسب است. ظرافت و دقت در ساخت در کنار طرح مناسب، موجب می شود تابلویی زیبا و با کیفیت ساخته شود.